Wypowiedź

RSS dla Forum

Kategorie forum

Ostatnie wpisy

Całoroczne...

marek 2012-01-04 Odpowiedz Usuń

Obecnie mam piąte auto na całorocznych.TOYOTA,NISSAN,SUZUKI,FIAT,MAZDA. Silniki od 1,o do 2,o cm3. Rocznie robię ok.20000km.Pogoda bywa złośliwa- jak w Polsce.Drogi złe,śnieg-lód-błoto.Po nabyciu auta zawsze jestem w warsztacie na wymianie oleju filtrów pasków i OPON.Oczywiście na całoroczne. Przez kilka lat jazdy stwierdziłem że nagonka na całoroczne opony to tylko sprawa KASY którą próbuje się wyciągnąć od NAS kierowców. Pomyślcie ile kosztuje WAS zmiana opon przez 10 lat. Dwa komplety letnich i dwa zimowych plus przekładki.Testy w gazetach są przed reklamą opon testowanych. TVN-turbo test opon zimowych i wielosezonowych,jak się domyśliłem wygrała opona zimowa firmy xyz(nie podam nazwy)a za 20 sekund reklama tejże opony.(notabene program sponsorowany przez producenta w.w.opon) Nie neguje wartości opon sezonowych ale biorąc pod uwagę zmienność polskiej pogody i szybkość zmian podłoża (śnieg błoto lód piasek )i wszelkich możliwych kombinacji tych składników, polecam przemyślenie zakupów i odwiedziny na kilku forach gdzie można porównać dane pogodowe z wielu europejskich państw ,zapoznać się ze średnimi opadami śniegu deszczu oraz ilością dni mroźnych.Dlatego skandynawowie polecają opony zimowe a włosi nie A my jak gęsi powtarzamy to co ktoś napisał w niemieckiej,włoskiej,skandynawskiej prasie która żyje z reklam producentów opisywanych tu produktów

Całoroczne... - Ktoś... 2011-11-14
Całoroczne... - marek 2012-01-04
Dlaczego oponeo