Wypowiedź

RSS dla Forum

Kategorie forum

Ostatnie wpisy

W oponie był śrubokręt!!!

Ewccia 2012-02-02 Odpowiedz Usuń

Witam, proszę o pomoc! Co mogę zrobić w sytuacji, którą opisałam poniżej.
Wczoraj złapałam gumę, słychać było jak opona pękła. Po zmianie koła, pojechałam do najbliższego punku wulkanizacyjnego. Tam Pan poinformował mnie, że opona jest do wyrzucenia, bo ja nią potrząsa to słychać, że "lata w środku". Zapobiegawczo wyjął ją z felgi i .... okazało się, że w środku znajdowała się końcówka od "grzechotki" (chyba tak się to nazywa). Wyobraźcie sobie, że jeździłam z tym przez 3 lata, aż w końcu śrubokręt ten ułożył się w oponie tak niefortunnie, że ją przebił. Najlepsze jest, to że przez 3 lata nie było słychać niczego, wiadomo - opony zimowe bardziej szumią, ale nie można było usłyszeć nic podejrzanego. W firmie wulkanizacyjnej nagle zjawili się wszyscy pracownicy, żeby to zobaczyć bo nikt nie chciał uwierzyć. Powiedzieli mi, że dobrze, że była to tylna opona i że jechałam w mieście(przód napęd), bo inaczej np. na autostradzie przy dużej prędkości miałabym problem z zapanowaniem nad samochodem.

Dzisiaj pojechałam do firmy, w której kupiłam opony 3 lata temu (właśnie tam założono mi nowe opony, po czym wyważono - na feldze od koła w którym był śrubokręt pracownik musiał założyć sporo ciężarków co nie wzbudziło u niego żadnych podejrzeń). Zapytałam właścicielki firmy czy to nie jest ich śrubokręt, po czym zapytała gdzie go znalazłam, odpowiedziałam, że jest to nie istotne i że proszę o informację. Pan fachowiec, do którego podeszła, stwierdził, że to nie jest ich narzędzie i że on pracuje tu od 20 lat i rozpoznałby gdyby śrubokręt był ich, po czym odłożył go na swoją półkę z narzędziami. Zapytałam, dlaczego go tam odłożył skoro uważa, że nie jest jego. Po chwili zreflektował się i mi go oddał. Zgodnie, razem z właścicielką, stwierdzili, że to jest niemożliwe (nie obyło się bez cynicznych uśmiechów) itd. Pomimo, że poinformowałam ich, że jestem ich stałą klientka i że serwisujemy u nich wszystkie firmowe samochody, nie raczyli spytać z jakiej firmy, ani nie wykazali najmniejszej chęci pomocy i chęci wyjaśnienia sprawy, odpychali tylko zarzuty. Na koniec podziękowałam za udzieloną informację i poprosiłam żeby zwracali uwagę na takie rzeczy bo komuś może się stać krzywda.
Co w tej sytuacji mogę zrobić? To, że śrubokręt znajdował się w oponie może zaświadczyć firma, w której byłam na początku (mają to nawet nagrane na kamerze), ale jak udowodnić fakt, że przez 3 lata nikt nie ściągał opon z felg od momentu zakupu i że jest to wina właśnie tej firmy. Ma ktoś jakiś pomysł?

W oponie był śrubokręt!!! - Ewccia 2012-02-02
W oponie był śrubokręt!!! - user 2012-02-03
W oponie był śrubokręt!!! - Jack 2012-02-03
Dlaczego oponeo