Wypowiedź

RSS dla Forum

Kategorie forum

Ostatnie wpisy

Re: Opony sportowe a zużycie paliwa

3tires@gmail.com 2011-03-08 Odpowiedz Usuń

Witam, Fajny artykuł, przyjemnie się go czyta i fajnie, że temat został poruszony. Ogólnie zgadzam się z tym co Pan, Panie Robercie chciał przekazać.Nic nie stoi na przeszkodzie aby opony o wyższych osiagach miały niskie opory toczenia. Powiem wiecej, ze wzgledu na zasady obowiazujące przy ich konstruowaniu, budowę i trochę inny zakres gabarytów, w których występują całkiem dobrze się do tego nadają. nie mówiło się o tym do tej pory- bo nie było takiej potrzeby. Może w tekście brakuje mi dowodu, a takim mogłoby być chociażby porównanie na tej samej trasie z innymi oponami (nazwijmy je jak tego chcieli szpece od marketingu i sprzedaży- właściwszymi:-). I tak jak pisałem w trakcie naszej wymiany na temat moich rzekomych oszustw temperaturowych, jak dla mnie ten dystans jest trochę z krótki. Natomiast nie spotkałem się z czyms takim, żeby ktoś krytykował opony HP, czy "sportowe" ze względu na to, że skoro zapewniają lepszą przyczepność, to mają większe opory toczenia. Raczej do tej pory w tym segmencie rynku oponiarskiego niskie opory toczenia nie były poprostu wymagane, liczyła się przyczepność. Na szczęście to się zmienia. Piszę na szczęście nie dlatego że jestem fanatycznym zwolennikiem ekotrendu i ekoopon. jest mi obojetne jak się one będą zwały. Jestem zwolenikiem zrównowazonego rozwoju. Czyli jednoczesnego podnoszenia wszystkich osiagów. I nie ważne czy opona ma metkę ekologiczną, czy "sportową". Ważne, żeby finalnie były co raz lepsze. Cały czas mnie nurtuje jeszcze co to były za opony?:-)Ale rozumiem że nie chce Pan robić kryptoreklamy:-)proszę ewentualnie na priva jesli można:-)pozdrawiam

Przejdź do artykułu >>
Re: Opony sportowe a zużycie paliwa - 3tires@gmail.com 2011-03-08
Re: Opony sportowe a zużycie paliwa - Robert I. Bielecki 2011-04-18
Re: Opony sportowe a zużycie paliwa - 3tires@gmail.com 2011-04-18
Dlaczego oponeo